De fem elementene | Vann

Vann
Fem elementer | Ild
Ødelegger
Ild
Fem elementer | Metall
Drenerer
Metall
Fem elementer | Tre
Støtter
Tre
Fem elementer | Vann Navigasjon

Feng Shui
Når vann harmoniserer chi-energi

Feng shui har som essens at Chi-energien verken er for sterk eller stillestående. Et viktig verktøy er de fem elementene. Siden alt i universet er kategorisert i henhold til de fem elementene, brukes interaksjonen mellom de fem elementene – støttende, drenerende, destruktive – til å harmonisere Chi-energien.

Et veldig kraftig element assosiert med flaks, makt og velstand. Kanskje skyldes dette at keisere og konger gjennom århundrene har plassert sine palasser nær vann eller fått disse beskyttet av vann – for eksempel i form av en vollgrav. Bruk et akvarium eller et innendørs vannbasseng. Unngå å bruke leire- eller jordkrukker til dette da jordelementet blokkerer vannelementet. Hold alltid vannet friskt og unngå stillestående vann. Fargene blå og svart kan brukes i stedet for vannmidler

Element vann

Kinesisk astrologi
Når vann er ditt heldige element

Det heldige elementet ditt beregnes fra Ba Zi-diagrammet ditt. Å styrke det heldige elementet ditt vil bidra til å bringe  vektfordelingen av de fem elementene i balanse og dermed gjøre det enkelt for deg å oppnå suksess, rikdom, god helse, mange venner , lykke og suksess.

Vinteren er din heldige sesong. Grisens år eller rottens år er dine heldige år. Grisemåneder og rottemåneder er dine heldige måneder. 21:00 – 1:00 er dine lykketimer. Nordkompassretningen er ditt heldige sted. Det vil øke lykken hvis du bor i et hus som vender mot nord. Soverommet ditt bør være i den nordlige delen av hjemmet ditt. Det vil øke trivselen om du sover med hodet vendt mot nord. Det er bra hvis du har store vindusåpninger på nordsiden av boligen. Vind eller bris som kommer fra nord er bra for deg. Du bør plassere arbeidsstolen slik at du vender mot nord.

En vann- eller metallseng er bra for deg. Lykkefargen din er svart og du bør bruke denne fargen så mye som mulig, i hjemmet ditt, klærne dine etc. Bilen, sykkelen eller andre kjøretøy kan med fordel være svart. Du vil ha mer flaks hvis navnet ditt har en «O»-lyd. Du vil ha mer flaks hvis navnet ditt er assosiert med vann. Å bruke smykker vil gi deg lykke til. Litt saltet mat er bra for deg. Helsen din vil ha godt av utendørsaktiviteter, gjerne med vann. Ta vare på utskillelsessystemet, nyrene, bena og ørene. Ditt valg av partner bør være en som har høyere vannscore enn deg. Jobben din blir lettere hvis du velger et yrke eller en retning som har noe med vann å gjøre.

Element vann

Kinesisk astrologi
Når vann påvirker dyretegnet ditt

Dyretegnet ditt beregnes fra fødselstidspunktet. Siden hver gang i den kinesiske almanakken er assosiert med en vektfordeling av de fem elementene, vil beskrivelsen av hvem du er basert på dyret ditt – dyretegnet for fødselsåret ditt – nyanseres når man ser på vektfordelingen til fem elementer for bursdagen din og fødselstiden.

Vann tilpasser seg omgivelsene. Vann som strømmer gjennom en elv avleder hindringer i veien. På samme måte påvirker vannelementet personligheten ved å gjøre den føyelig. Dette kan resultere i at personen er fleksibel, imøtekommende, vennlig og forståelsesfull. Mennesker som er påvirket av vannelementet er ofte flinke til å lytte og har ofte en velutviklet intuisjon og stor psykologisk innsikt i andre mennesker. De bærer ikke nag, tenker veldig objektivt og danner seg oftest sine meninger ut fra et helhetsinntrykk, der de veier de ulike synspunktene objektivt opp mot hverandre.

Kinesisk astrologi
De fem elementene