De fem elementene | Jord

Jord
Fem elementer | Vann
Ødelegger
Vann
Fem elementer | Eld
Drenerer
Ild
Fem elementer | Metall
Støtter
Metall
netspirit Fem elementer | Jord Navigasjon

Feng Shui
Når jord harmoniserer Chi-energi

Feng shui har som essens at Chi-energien verken er for sterk eller stillestående. Et viktig verktøy er de fem elementene. Siden alt i universet er kategorisert i henhold til de fem elementene, brukes interaksjonen mellom de fem elementene – støttende, drenerende, destruktive – til å harmonisere Chi-energien.

En terrakottapotte fylt med jord er et perfekt jordelement. Likeledes er en statue et utmerket jordelement – ​​forutsatt selvfølgelig at den er laget av jordelementet; gips, leire, marmor etc. Jorden produseres av ild og jordenergien kan forsterkes av lamper. Men jord blir ødelagt av tre og jord kan ødelegge metall. Derfor er det en god idé å ikke ha vedenergi i landområder.

element jord

Kinesisk astrologi
Når jord er ditt heldige element

Det heldige elementet ditt beregnes fra Ba Zi-diagrammet ditt. Å styrke det heldige elementet ditt vil bidra til å bringe  vektfordelingen av de fem elementene i balanse og dermed gjøre det enkelt for deg å oppnå suksess, rikdom, god helse, mange venner , lykke og suksess.

Periodene mellom de fire sesongene er dine heldige perioder. Oksens år, Dragens år, Bukkens år og Hundens år er dine heldige år. Månedene i tegnene; oksen, dragen, geiten og hunden er dine heldige måneder. Det sentrale området av hjemmet er ditt heldige sted. Lykkefargen din er brun og du bør bruke denne fargen så mye som mulig, i hjemmet ditt, klærne dine osv. Din bil, sykkel eller andre kjøretøy kan med fordel være brun.

Du vil ha mer flaks hvis navnet ditt har en «U»-lyd. Du vil ha mer flaks hvis navnet ditt er assosiert med jorden. Søt mat er bra for deg. Ta vare på fordøyelsessystemet ditt. Ditt valg av partner bør være en som har en høyere jordpoengsum enn deg selv. Jobben din blir lettere hvis du velger et yrke eller en retning som har noe med Jorden å gjøre.

element jord

Kinesisk astrologi
Når jord påvirker stjernetegnet ditt

Dyretegnet ditt beregnes fra fødselstidspunktet. Siden hver gang i den kinesiske almanakken er assosiert med en vektfordeling av de fem elementene, vil beskrivelsen av hvem du er basert på dyret ditt – dyretegnet for fødselsåret ditt – nyanseres når man ser på vektfordelingen til fem elementer for bursdagen din og fødselstimen.

Jordelementet påvirker først og fremst det du kan kalle det jordnære. Her er vi ute i det trygge, det bunnsolide, noe som gjenspeiles i at personligheten er preget av å være stabil, jordnær, oppriktig, trygghetssøkende og beskjeden. Personen tar godt vare på sin familie, sine venner, sine sparepenger osv.

Disse menneskene, konservative i sin tilnærming, foretrekker å holde seg til det trygge, det kjente, fremfor det usikre, eksperimentelle. De er dermed mer hjemmekoselige mennesker enn sosiale løver, selv om de på grunn av sin lojale og hengivne natur ofte har en stor vennekrets. De tar vare på sikkerheten og jobber ofte hardt for å sikre dette og gjør et poeng av å ha et koselig, fint hjem.

Kinesisk astrologi
De fem elementene