De fem elementene | Metall

Metal
Fem elementer | Tre
Ødelegger
Tre
Fem elementer | Jord
Drenerer
Jorden
Fem elementer | Vann
Støtter
Vann
Fem elementer | Metall Navigasjon

Feng Shui
Når metall harmoniserer chi-energi

Feng shui har som essens at Chi-energien verken er for sterk eller stillestående. Et viktig verktøy er de fem elementene. Siden alt i universet er kategorisert i henhold til de fem elementene, brukes interaksjonen mellom de fem elementene – støttende, drenerende, destruktive – til å harmonisere Chi-energien.

Metallelementet består av sølv, kobber, bronkus, stål etc. Dette elementet er enkelt å bruke i feng shui, da metaller er en del av mange forskjellige ting. Husk at feng shui foretrekker runde og vakre ting – ikke skarpe og ujevne ting. Metallelementet brukes ofte til å inneholde de noen ganger negative jordenergiene. Ideelt sett er målet å bruke feng shui i hjemmet ditt slik at du ikke umiddelbart kjenner igjen de enkelte feng shui-midlene, men at disse inngår som en naturlig del av hjemmet. Fargene hvit, sølv, gull kan brukes i stedet for metallelementet.

Element Metal

Kinesisk astrologi
Når metall er ditt heldige element

Det heldige elementet ditt beregnes fra Ba Zi-diagrammet ditt. Å styrke det heldige elementet ditt vil bidra til å bringe  vektfordelingen av de fem elementene i balanse og dermed gjøre det enkelt for deg å oppnå suksess, rikdom, god helse, mange venner , lykke og suksess.

Her er fokuset på å bringe de fem elementene i balanse basert på din personlige vektkonstellasjon. Derfor finner man først vektfordelingen du har – og deretter sammenlignes den med vektfordelingen til alt rundt deg – tider, venner, kompassretninger osv. I følge kinesisk astrologi har alt i universet en tilhørende vektfordeling av fem elementer.

At metall er ditt heldige element betyr at poengsummen din på jordelementet er lav, og du kan dra nytte av å stimulere og styrke det, noe som vil bringe dine fem elementer i bedre balanse og dermed fremme ønsker deg lykke til, fremgang og suksess.

Høsten er din heldige sesong. Year of the Monkey og Year of the Rooster er dine heldige år. Apemåneder og hanemåneder er dine heldige måneder. 15:00 – 19:00 er dine lykketimer. Vestkompassretningen er ditt heldige sted. Det vil øke lykken hvis du bor i et hus som vender mot vest. Soverommet ditt bør være i den vestlige delen av hjemmet ditt. Det vil øke trivselen om du sover med hodet vendt mot vest. Det er bra hvis du har store vindusåpninger på vestsiden av boligen. Vind eller bris som kommer fra vest er bra for deg. Du bør plassere arbeidsstolen slik at du vender mot vest.

En metallseng er bra for deg. Lykkefargen din er hvit og du bør bruke denne fargen så mye som mulig, i hjemmet ditt, klærne dine osv. Bilen, sykkelen eller andre kjøretøy kan med fordel være hvit. Å bruke smykker vil gi deg lykke til. Det er lurt å bruke gyldne ringer. Du vil ha mer flaks hvis navnet ditt har en «E»-lyd. Krydret mat er bra for deg.

For helsens skyld, ikke opphold deg unødvendig i klima med mye tørr luft. Ta vare på luftveiene, lungene, nesen og huden. Ditt valg av partner bør være en som har en høyere Metal-score enn deg. Jobben din blir lettere hvis du velger et yrke eller en retning som har med metall eller penger å gjøre.

Element Metal

Kinesisk astrologi
Når metall påvirker dyretegnet ditt

Dyretegnet ditt beregnes fra fødselstidspunktet. Siden hver gang i den kinesiske almanakken er assosiert med en vektfordeling av de fem elementene, vil beskrivelsen av hvem du er basert på dyret ditt – dyretegnet for fødselsåret ditt – nyanseres når man ser på vektfordelingen til fem elementer for bursdagen din og fødselstimen.

Metal er et sterkt element, som kan vises ved at personen ikke er redd for å forsvare seg selv og andre. Eller ved at personen har en vilje og styrke av stål, er stabil og til tider urokkelig.Dette kan også resultere i at personen er konkurransedyktig og har mot til sine meninger. Eller at personen generelt er en sterk person som beskytter sin familie og venner.

Metal er også et kaldt element, som kan påvirke personen slik at han sjelden viser følelser og kan virke reservert. Metallelementet kan også dekke over at personen har en metallpanser på utsiden, men er skikkelig redd og usikker innvendig.

Kinesisk astrologi
De fem elementene