De fem elementene | Ild

Ild
Fem elementer | Metall
Ødelegger
Metall
Fem elementer | Tre
Drenerer
Tre
Fem elementer | Jord
Støtter
Jorden
Fem elementer | Ild Navigasjon

Feng Shui
Når Ild harmoniserer chi-energi

Feng shui har som essens at Chi-energien verken er for sterk eller stillestående. Et viktig verktøy er de fem elementene. Siden alt i universet er kategorisert i henhold til de fem elementene, brukes interaksjonen mellom de fem elementene – støttende, drenerende, destruktive – til å harmonisere Chi-energien.

Ild er det eneste elementet som ikke eksisterer av seg selv. Det må lages. Ild har med suksess og anerkjennelse å gjøre. En forbinder Ild med retning sør. Lamper i den sørlige delen av hagen eller i den sørlige delen av huset tiltrekker seg en oppadgående strøm av chi som gir beboerne suksess, berømmelse og anerkjennelse. Det er også lurt å ha ved i samme sørlige del, fordi ved fungerer som brensel for bål. Det må aldri være for mye av ett element representert i hjemmet, for feng shui handler også om balanse og likevekt. Helt klart fyr i form av stearinlys, peiser mm. har også en stimulerende effekt på ildenergiene.

Elementbrann

Kinesisk astrologi
Når ild er ditt heldige element

Det heldige elementet ditt beregnes fra Ba Zi-diagrammet ditt. Å styrke det heldige elementet ditt vil bidra til å bringe  vektfordelingen av de fem elementene i balanse og dermed gjøre det enkelt for deg å oppnå suksess, rikdom, god helse, mange venner , lykke og suksess.

Sommeren er din heldige sesong. Hestens år og Slangens år er dine heldige år. Hestemåneder og slangemåneder er dine heldige måneder. 09:00 – 13:00 er dine lykketimer. Den sørlige kompassretningen er ditt heldige sted. Det vil øke lykken hvis du bor i et hus som vender mot sør. Soverommet ditt bør være i den sørlige delen av hjemmet ditt. Det vil øke trivselen om du sover med hodet vendt mot sør. Det er bra hvis du har store vindusåpninger på sørsiden av boligen. Vind eller bris som kommer fra sør er bra for deg. Du bør plassere arbeidsstolen slik at du vender mot sør. En treseng er bra for deg. Lykkefargen din er rød, og du bør bruke denne fargen så mye som mulig, i hjemmet ditt, klærne dine osv. Bilen, sykkelen eller annet kjøretøy kan med fordel være rødt.

Du vil ha mer flaks hvis navnet ditt har en «jeg»-lyd. Du vil ha mer flaks hvis navnet ditt er assosiert med Fire. Bitter mat er bra for deg. For helsens skyld, sørg for at du ler ofte og mye. Varme bad er bra for deg. Ta vare på sirkulasjonssystemet, hjertet, blodet og tungen. Ditt valg av partner bør være en som har en høyere Ild-score enn deg. Jobben din blir lettere hvis du velger et yrke eller en retning som har noe med Ild å gjøre.

Elementbrann

Kinesisk astrologi
Når Ild påvirker dyretegnet ditt

Dyretegnet ditt beregnes fra fødselstidspunktet. Siden hver gang i den kinesiske almanakken er assosiert med en vektfordeling av de fem elementene, vil beskrivelsen av hvem du er basert på dyret ditt – dyretegnet for fødselsåret ditt – nyanseres når man ser på vektfordelingen til fem elementer for bursdagen din og fødselstimen.

Ild er livlig, energisk, intens og det er nettopp dette elementet påvirker personligheten med. Dette kan vises med stort mot, at personen er veldig livlig, ivrig etter å reise og alltid på jakt etter nye opplevelser. Dette kan igjen føre til at personen er urolig, har problemer med å finne seg til rette. Men på den annen side gir personens brede syn på livet og dets muligheter god oversikt og derav en evne til å se ting fra flere sider. Dette gjelder også evnen til å se seg selv utenfra.

Ild er på samme tid et kreativt og et destruktivt element. De negative konsekvensene av dette kan sees i at personen har mange knuste hjerter i kjølvannet og de positive ved at personen kan være kreativ og konstruktivt kreativ. Ild tiltrekker seg oppmerksomhet og folk som er påvirket av dette elementet, krever ofte oppmerksomhet eller berømmelse.

Kinesisk astrologi
De fem elementene